SocMed

screenshot_2017-03-06-08-04-01

 

 

Selamat menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke 100 Puan Ainan Tasneem dan En Shuben. Hehe. Ni nak karang article versi speku ni. Hikhik. Zaman ramai orang kahwin muda. Artis kahwin muda. Dan ibarat trend menjafi ikutan org lain. Nak bersawit-sawit dalam socmed. Semua ibarat nak memuja pasangan memasing kat socmed. Berbekalkan ayat-ayat dari novel dan drama pukul 7 semua kebaikkan dihaplodkan dalam socmed. Bukan apa, hakak dah ada pengalaman. Jadinya biarlah hakak nasihat untuk chuolss yang belum kahwin, dah kahwin, baru kahwin. Kurangkan sikit nak alkisah cerita pasangan memasing. Bukan ko dah 10,20 tahun kahwin. Baru 2 bulan? Hahahaa hauk sangat dik non. Time ni kentut pun bau syurga bagi ko.

Aku dulu gitu jugak. Iols mengaku la. Puji sana-sini. Tapi takdalah sampai boleh ko muntah darah. Maybe setahun sekali time anibesery or besday, tahun ni je iols pencen mengarang haha. Dan karangan aku tak sehebat artis. Tapi still jangan la haplod pasal laki sendiri lepas ni. Sebab lagipun kat luar sana banyak jugak “b*b*” yang suka menyondol hak orang. Hihi.

Sepanjang rumahtangga nanti akan ada pasang, akan ada surut. Esok lusa gaduh. Baik balik. Ada yang tak baik-baik. Mertua or adik ipar bbnu dok campur ke. Suami nak kahwin lain. Isteri dok curang. Suami kaki pukul. Isteri pemalas. Banyak benda-benda yang akan jadi sepanjang perkahwinan sok. Memang ko tak mintam dek non. Tapi sebagai suami or isteri memang kena bersedia hadapi. Allah uji sesebuah rumahtangga sebab Dia nam tgk sejauh mana kekuatan dan pegangan kita pada sesebuah ikatan perkahwinan tu. Ecewahh ustazah sangat kan uolss.

Ok lah. Ingat ye adik-adik. Jangan 2,3 tahun bahagia berkompang-kompang. Lepas tu berlempang-lempang pulak. Jaga jelah rumahtangga ko helok2 amd senyap2.  Okbai.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s